Posted by | Uncategorized

Doe mee met de kinderjury!

Voor de ontwikkeling van een kind is lezen erg belangrijk, onder andere voor taalontwikkeling en uitbreiding van de woordenschat. Ook voorlezen hoort hierbij, ook als kinderen zelf al kunnen lezen. Naast het feit dat je even een gezellig moment met je kind hebt, kun je ook allerlei vragen stellen over het verhaal. En dat bevordert het begrijpend lezen van een kind.

Maar wat als jouw kind lezen nou saai vindt? Of juist meer uitdaging zoekt met lezen? Doe dan mee met de kinderjury! De Nederlandse Kinderjury is dé publieksprijs voor kinderboeken in de leeftijdscategorieën 6 t/m 9 en 10 t/m 12 jaar. Doelstelling van de Nederlandse Kinderjury is zoveel mogelijk kinderen kennis te laten nemen van nieuwe kinderboeken en hen aan te zetten tot meer én kritisch lezen. De stemperiode wordt op woensdag 20 april afgesloten.

Dit jaar is er een nieuw element aan de Nederlandse Kinderjury toegevoegd: een rapwedstrijd. Alle kinderen in Nederland worden opgeroepen een ode te brengen aan hun favoriete boek door een boekenrap te maken. Rapper Winne zal tips geven hoe je het beste een ode in rapvorm kunt brengen. Daarnaast kunnen kinderen ook op een andere manier hun favoriete boek vieren, bijvoorbeeld in de vorm van een tekening of poster. Per provincie wordt een winnaar gekozen van de rapwedstrijd. Zij worden uitgenodigd om met de hele klas naar de Kinderboekenparade te komen. Uit deze winnaars wordt vervolgens een landelijke winnaar gekozen. Deze boekenrap wordt live gerapt door Winne en de winnaar tijdens de opening van de Kinderboekenparade op 12 juni. Deze dag worden ook de winnaars bekend gemaakt van de publieksjury.

Bij de bieb kun je een stemformulier halen. Ook zie je bij de bieb welke boeken geselecteerd zijn en waar je dus uit kunt kiezen om te gaan lezen. Heb je vier boeken gelezen, dan kun je jouw stem uitbrengen.

Meer info via de bieb of www.kinderjury.nl

kinderjury

Responses are currently closed, but you can trackback from your own site.