Posted by | Nieuws

Begrijpt jouw kind wat hij/zij leest?
Eén van de onderdelen van taal op de basisschool is begrijpend lezen. Bij begrijpend lezen gaat het er om dat je kind weet wat hij/zij leest en om het aanleren van leesstrategieën. Het is belangrijk dat je kind op de basisschool hiervoor een goede basis legt, want op de middelbare school wordt er bij verschillende vakken een beroep gedaan op de leesvaardigheid, zoals bij wiskunde, biologie en geschiedenis. Om deze vakken (beter) te kunnen, moet je begrijpen wat er staat. Veel kinderen vinden begrijpend lezen erg lastig, maar met de juiste begeleiding kan je kind dit zeker leren.

Hoe kun jij als ouder hierbij helpen?
Bijvoorbeeld door je kind een boek, een kort verhaal of een artikel te laten lezen. Daarna vraag je aan je kind om in zijn/haar eigen woorden aan jou te vertellen waar het verhaal over gaat. Stel daarbij gerust vragen aan je kind. Zo leert je kind én blijf je betrokken.
Merk jij dat jouw kind moeite heeft met begrijpend lezen? Neem dan gerust contact op met Leerkanjer, zodat ik hem/haar kan helpen.

Responses are currently closed, but you can trackback from your own site.